Auto-delen

Sedert 2019 biedt het gemeentebestuur Kruisem in samenwerking met Cambio autodelen aan.

Er zijn 2 elektrische wagens ter beschikking: 

  • 1 in Zingem (standplaats Tuinwijk - achterzijde administratief centrum) 
  • 1 in Kruishoutem (standplaats Nieuw Plein).

Hoe werkt het?

  • Tegen een vergoeding kun je een auto reserveren en vrij gebruiken om boodschappen te doen, om wat gerief te verhuizen of voor een daguitstap met je partner of gezin. 
  • Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats en koppelt hem aan, zodat de volgende gebruiker die gemakkelijk terugvindt.

Autodelen verlost je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, herstellingen, autokeuring … cambio neemt alles voor haar rekening. En daar is ook je portefeuille bij gebaat.

Jouw bijdrage voor het klimaat

Bij de keuze van haar auto’s houdt cambio rekening met de ecoscore van de wagens. Elke cambio-wagen vervangt 8 tot 12 private wagens. Bovendien koos de gemeente voor elektrische wagens. De milieuvriendelijke auto’s die cambio kan aanbieden door de samenwerking met de gemeente verkleinen dus meteen ook jouw ecologische ‘bandafdruk’!

Kostprijs

Bij cambio betaal je enkel als je de wagen gebruikt, er zijn – op het bescheiden maandelijks abonnement na – geen vaste kosten.  Dit maakt cambio financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt.

Wat spaar je uit? 

Neem een kijkje op de kilometerteller van je auto. Komen er per jaar minder dan 10 000 km op de teller bij? En gebruik je de auto niet dagelijks voor bvb. woon-werkverkeer? Dan ben je met cambio goedkoper uit.
Hoe minder kilometers op de teller, hoe groter de winst.  Zo kan wie slechts 7 000 km per jaar aflegt met de auto ca 1 100 euro op jaarbasis uitsparen.  Voor wie heel weinig rijdt en bijvoorbeeld maar 3 500 kilometer per jaar rijdt, stijgt dit voordeel tot maar liefst 2 100 euro per jaar!  Dit geldt natuurlijk ook voor de eventuele 2e of 3e wagen in het gezin.

Met dit aanbod van autodelen bespaar je dus snel enkele honderden tot duizenden euro’s per jaar! Voor wie niet te vaak rijdt, is de rekening dus vlug gemaakt!

Procedure

In 3 eenvoudige stappen krijg je toegang tot het autodeelsysteem: inschrijven (eenmalig), reserveren en rijden.

Inschrijven

Inschrijven kan je via de website - INSCHRIJVEN
Om het autodelen te promoten neemt het gemeentebestuur de eenmalige instapkost van 35 euro voor haar rekening (zie reglement hiernaast).
Zodra je ingeschreven bent ontvang je via de post een cambio-kaart met pincode.

Reserveren

Reserveren doe je telefonisch, via de cambioApp of via het internet, 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Je kan een auto reserveren voor één uur, enkele uren of voor meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten voor het vertrek. 

Rijden

Je haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart. Dankzij de tankkaart tank je op kosten van cambio en op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats. Klaar voor de volgende gebruiker.  Je hebt er verder dus geen omkijken naar. Makkelijker kan niet.

Meer info