Auto-delen

Vanaf 21 januari 2019 kan je dankzij de gemeente ook instappen op een autodeelproject. Op 19 januari werd de 1e elektrische wagen in gebruik genomen (standplaats Nieuw Plein deelgemeente Kruishoutem) en vanaf 23 januari is er al een 2e wagen beschikbaar (standplaats Tuinwijk, achterzijde administratief centrum deelgemeente Zingem).

De basisinfo van de startsessie lees je in onderstaande presentatie. 
pdf bestandInfosessie autodelen Kruisem (2.1 MB)

Beschrijving

Cambio autodelen: dé oplossing voor wie weinig rijdt.
Cambio autodelen is een eenvoudige formule waarbij op vaste standplaatsen in de gemeente auto’s ter beschikking staan. Tegen een vergoeding kun je een auto reserveren en vrij gebruiken om boodschappen te doen, om wat gerief te verhuizen of voor een daguitstap met je partner of gezin. Of voor een dienstverplaatsing. Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats en koppelt hem aan, zodat de volgende gebruiker die gemakkelijk terugvindt.

Met cambio heb je dus een auto wanneer je er een wil, maar ook enkel dan. Bovendien verlost cambio je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, herstellingen, autokeuring … cambio neemt alles voor haar rekening. En daar is ook je portefeuille bij gebaat.

Milieuvriendelijker in Kruisem

Bij de keuze van haar auto’s houdt cambio rekening met de ecoscore van de wagens.  Elke cambio-wagen vervangt 8 tot 12 private wagens.  Bovendien koos de gemeente voor elektrische wagens. De milieuvriendelijke auto’s die cambio kan aanbieden door de samenwerking met de gemeente verkleinen dus meteen ook jouw ecologische ‘bandafdruk’!

Standplaatsen

We starten met twee ophaalpunten: 

  • standplaats Kruishoutem, Parking Nieuw Plein
  • standplaats Zingem, op de parking van het Administratief Centrum, Amelotstraat 53, achteraan zijde Tuinwijk. 

Kostprijs

Bij cambio betaal je enkel als je de wagen gebruikt, er zijn – op het bescheiden maandelijks abonnement na – geen vaste kosten.  Dit maakt cambio financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt.

Wat spaar je uit? 

Benieuwd hoeveel geld je kan uitsparen door over te schakelen op cambio autodelen? Neem een kijkje op de kilometerteller van je auto. Komen er per jaar minder dan 10.000 km op de teller bij? En gebruik je de auto niet dagelijks voor bvb. woon-werkverkeer? Dan ben je met cambio goedkoper uit.
Hoe minder kilometers op de teller, hoe groter de winst.  Zo kan wie slechts 7 000 km per jaar aflegt met de auto ca 1 100 euro op jaarbasis uitsparen.  Voor wie heel weinig rijdt en bijvoorbeeld maar 3 500 kilometer per jaar rijdt, stijgt dit voordeel tot maar liefst 2 100 euro per jaar!  Dit geldt natuurlijk ook voor de eventuele 2e of 3e wagen in het gezin.
Met dit aanbod van autodelen bespaar je dus snel enkele honderden tot duizenden euro’s per jaar! Voor wie niet te vaak rijdt, is de rekening dus vlug gemaakt!

Kijk op www.cambio.be en maak de vergelijking tussen wat jouw eigen wagen jou kost en welke de kost zou zijn bij cambio.

Procedure

In 3 eenvoudige stappen krijg je toegang tot het autodeelsysteem: inschrijven (eenmalig), reserveren en rijden.

Inschrijven

Inschrijven kan je via de website - schrijf in.

De eerste 20 Kruisemnaren die cambio-lid worden krijgen vrijstelling van de eenmalige instapkost van 35 euro. 
Hiertoe gebruik je de kortingscode ‘HoeraKruisem’ bij de cambio-bestelbon.
Zodra je ingeschreven bent ontvang je via de post een cambio-kaart met pincode.

Reserveren

Reserveren doe je telefonisch, via de cambioApp of via het internet, 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Je kan een auto reserveren voor één uur, enkele uren of voor meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten voor het vertrek. De gemeente voorziet voor de 20 eerste inschrijvers uit onze gemeente een terugbetaling van het inschrijvingsgeld. 

Rijden

Je haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart. Dankzij de tankkaart tank je op kosten van cambio en op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats. Klaar voor de volgende gebruiker.  Je hebt er verder dus geen omkijken naar. Makkelijker kan niet.

Groepsfoto voorstellen elektrische auto - project auto-delen
Project autodelen: voorstelling eerste elektrische auto in Kruisem