Beperkte corona-vertraging bij werken centrum Kruishoutem

  • 27 april 2020

De werken in het centrum van Kruishoutem zijn terug hervat. De algemene aannemer heeft door de coronacrisis twee weken stil gelegen. Op een veilige en licht aangepaste manier is de algemene aannemer terug aan de slag. In de Pastorijstraat gaat het over de afwerking van de rioleringswerken en het klaarzetten voor de aanleg van de ‘bovenbouw’: de rijweg, voetpaden en parkeerplaatsen.

Vanaf woensdag 29 april wordt de hoofdriolering in de Kerkstraat en deel van de Markt aangelegd. Dan zullen ook de werken aan de nutsleidingen (in opdracht van Fluvius) terug opgestart worden. Deze aannemer start met werken in de buurt van de Markt. Parkeren op de Markt zal vanaf 29 april dan bijgevolg niet meer mogelijk zijn. Beste alternatief (lang)parkeren is het Nieuw Plein, voor minder mobiele mensen die de administratieve diensten bezoeken is dit de parking in de René D’hyvetterstraat (inbreidingsgebied, achterzijde gemeentehuis/Ocmw). 

Op 11 mei vat de aannemer nutsleidingen de werken in de W. Churchillstraat aan. Op dat moment wordt de Churchillstraat voor doorgaand verkeer afgesloten en geldt de omleiding rond het centrum van Kruishoutem met eenrichtingsverkeer in een aantal straten om zo een vlotte en veilige verkeersdoorstroming te verzekeren (zie hieronder). 

Tijdens de werken blijft het centrum steeds bereikbaar, met voldoende parkeerplaatsen vlakbij. Alle handelszaken, ook in de straten waar gewerkt worden, zijn altijd vlot toegankelijk.

Meer info via 

Grote omleiding werken centrum Kruishoutem