De gemeente schenkt ICT-materiaal aan alle Kruisemse scholen

  • 3 mei 2021

De 9 scholen van Kruisem krijgen via Creakindo van de gemeente laptops, chromebooks en tablets. 

Creakindo is een uniek samenwerkingsverband tussen alle Kruisemse scholen. Maandelijks vergaderen de 9 directeurs van verschillende onderwijsnetten, schepen van Onderwijs Kathleen Hutsebaut en coördinator Hannelore Rosseel om activiteiten te organiseren die bijdragen tot een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid bij de leerlingen, meer verkeerveiligheid in de schoolomgeving, bewustwording rond milieu, duurzaamheid en armoede. Het gemeentebestuur van Kruisem waardeert deze inspanningen enorm en draagt bij tot het samenwerkingsverband met zowel financiële als praktische ondersteuning.

In een normaal schooljaar voorziet Creakindo bezoeken aan de bib, auteurslezingen en toneelvoorstellingen, natuurleerpadwandelingen, zwerfvuilacties, schoolzwemmen, culturele uitstappen, sportdagen ….  Maar het afgelopen jaar kon dit niet. Daarom ging Creakindo op zoek naar andere manieren waarop ze een meerwaarde kon betekenen voor de kinderen van de Kruisemse scholen. En die vond ze … 

De 9 scholen kregen financiële middelen ter beschikking om splinternieuw ICT materiaal te kopen dat ingezet kan worden in de klas en voor de leerlingen. In totaal werden 44 chromebooks, tablets en laptops aangekocht om te verdelen over de scholen.