Zorgnetwerk

Zorgnetwerk Kruisem Zorgt

Het OCMW heeft in samenwerking met Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen een zorgnetwerk opgericht in de gemeente. Een zorgnetwerk is een lokale voorziening die een aanvullend dienstenaanbod brengt bij kwetsbare mensen. Dat gebeurt via nauwe samenwerking tussen de netwerkcoördinator, lokale diensten en vrijwilligers.

Het Zorgnetwerk Kruisem Zorgt wil het wonen in de eigen vertrouwde omgeving ondersteunen. Door een netwerk van vrijwilligers en zorgdiensten worden zorgvragen sneller aangepakt.

Waarvoor kan je bij het zorgnetwerk Kruisem Zorgt terecht?

Info en advies

Heb ik recht op een financiële tegemoetkoming? Waar kan ik terecht als mantelzorger? Je kan met elke zorgvraag gratis terecht bij .

Vervoer en boodschappen

Wil je naar het station, de winkel, de kapper, een vriend … maar is het moeilijk om tot daar te geraken? Mits het betalen van een kilometervergoeding (0,34 euro per km) brengt een vrijwilliger je waar je moet zijn. 

Praatcafé Mantelzorg

Draag jij zorg voor familie, een vriend of een buur? In maart en oktober gaat telkens een praatcafé mantelzorg door. Dit is een informeel moment waarop enerzijds een spreker rond een bepaald thema wordt uitgenodigd, maar waar ook ruimte is om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Dienst Welzijn
Gemeentecomplex Huise
Huiseplein 18
9750 Kruisem
België
08:30 - 12:00
Dienst Burgerzaken en Sociale dienst - enkel op afspraak
Gesloten
08:30 - 12:00
Enkel op afspraak
08:30 - 12:00
Enkel op afspraak
08:30 - 12:00
Enkel op afspraak
08:30 - 12:00
Enkel op afspraak
08:30 - 12:00
Enkel op afspraak