Herstellingswerken Deinsesteenweg

  • 24 oktober 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 4 november 2019 met herstellingswerken op de N494, Deinsesteenweg te Kruisem.
De  aannemer herstelt het asfalt op diverse plaatsen om het rijcomfort te verbeteren. Het verkeer richting Deinze kan de werfzone passeren, het verkeer richting Kruisem rijdt om. De werken duren ongeveer 2 weken. 

Wat houden de werken in?

Beschadigd asfalt wordt tussen de Bunderstraat en de Kasteelstraat over een afstand van 2,3 km hersteld. Hierbij wordt het asfalt op verschillende locaties afgefreesd en voorzien van een nieuwe toplaag in asfalt of gietasfalt. De verkeersdrempel ter hoogte van Tramstatie zal ook worden heraangelegd. Er zal worden gewerkt per weghelft.

Omleidingen

De fietsers worden voor beide richtingen omgeleid via Nazarethsedorpweg – Simaeyzestraat.
Het verkeer op de Deinsesteenweg richting Deinze rijdt langs de werfzone. Het verkeer
richting Kruisem wordt omgeleid via de Passionistenstraat en Kasteelstraat.

De bussen van De Lijn van en naar Deinze volgen de omleiding Passionistenstraat / Kasteelstraat. Er worden 2 bushaltes afgeschaft die gelegen zijn in de werfzone. De alternatieve haltes zijn: haltes Markt en Duifhuisstraat.

Meer info op www.Delijn.be en via affichage van alternatieve reiswegen op de afgeschafte haltes.

Hinder

Alle eigendommen gelegen in de werfzone zullen steeds bereikbaar zijn. Hou er rekening mee dat op een werfzone de nodige mensen en materieel actief zijn.

De aannemer doet al het mogelijke om de hinder rond de werf zo veel mogelijk te beperken. Toch is het uitvoeren van wegwerkzaamheden zonder overlast voor de omwonenden onmogelijk. We hopen dan ook op je begrip te mogen rekenen. 

Info