Infosessies over participatie in zonnedaken op De Mastbloem en POC De Kepper

  • 19 februari 2021

In haar klimaatactieplan stelt de gemeente Kruisem de heel uitdagende doelstelling voorop om de CO2-uitstoot tegen 2030 met minstens 40 % te verlagen. Het is de bedoeling dat dit ambitieuze plan mee gedragen wordt door elke Kruisemnaar. Alle verenigingen, bedrijven, gezinnen, landbouwers, kortom alle inwoners zijn betrokken.  

Eén van de acties binnen dit plan is het verduurzamen van gebouwen. Het dak van CC De Mastbloem en POC De Kepper zijn ter beschikking gesteld om een pv-installatie te plaatsen die 100 % eigendom kan worden van de inwoners van de gemeente. Elke installatie bestaat uit iets meer dan 50 panelen, samen goed voor een jaarlijkse opbrengst van zo’n 34 000 kWh, het verbruik van 10 gemiddelde Belgische gezinnen. Met deze installaties wordt de CO2-uitstoot met 16 ton per jaar verminderd.  

Participeer mee

Elke inwoner van Kruisem kan maximaal 20 aandelen van 250 euro aankopen om dit zonnedak mee te financieren. Je wordt dan vennoot bij Stroomvloed en kan zo delen in de opbrengst van deze en andere pv-installaties.

Burgercoöperatie

De gemeente en vzw Interparochiale werken Kruishoutem-Ooike kozen voor deze projecten Stroomvloed als partner. Stroomvloed is een lokale burger- en energiecoöperatie, ze verenigt burgers die streven naar een duurzame en klimaat neutrale samenleving. Stroomvloed is hoofdzakelijk actief in de zuidelijke regio van Oost-Vlaanderen.

Een burgercoöperatie zoals Stroomvloed is een groepering van gemotiveerde burgers die eigenaar zijn van alle projecten die door de burgercoöperatie worden gerealiseerd. Dit betekent dat deze burgers ook 100 % beslissen over wat wordt gedaan met de winst van deze projecten. 

Infosessies

Wij organiseren 2 digitale infosessies om zoveel mogelijk inwoners te informeren en te activeren:

  • woensdag 3 maart 2021 om 20.00 u.
  • dinsdag 9 maart 2021 om 20.00 u.

Vooraf inschrijven is niet nodig, de link naar de infosessie is beschikbaar op https://stroomvloed.be/kapitaalsoproep-kruisem/.

Vennoot worden kan uiteraard ook nu al via: https://stroomvloed.be/kapitaalsoproep-kruisem/.
Info: www.stroomvloed.be