Kruisemnaren krijgen korting in zwembaden in de buurt

  • 12 mei 2020

Op de gemeenteraad van 11 mei werd een nieuw subsidiereglement goedgekeurd. Je kan voortaan korting krijgen in de zwembaden in de buurt. 

Dit betekent concreet dat je een tegemoetkoming krijgt bij de aankoop van een beurtenkaart of abonnement in het zwembad ‘Palaestra’ (Deinze), ‘Sportoase Zwem.Com’ (Oudenaarde) of ‘De Treffer’ (Waregem). Je kan dan zwemmen aan het verminderde tarief zoals de inwoners van respectievelijk Deinze, Oudenaarde en Waregem.

Een jaarabonnement in Sportoase Zwem.Com in Oudenaarde zal bijvoorbeeld geen 427 euro meer kosten, maar slechts 323 euro. De gemeente Kruisem betaalt dus 104 euro terug. Een tienbeurtenkaart in Waregem kost normaal 40,5 euro; daar wordt dan 4,5 euro van terugbetaald. Een gezinskaart voor 20 zwembeurten in Deinze zal nog netto slechts 35 euro kosten in plaats van 40 euro.

Kruisem is een sportieve gemeente, met een uitgebreide infrastructuur en we investeren volop in meer sportinfrastructuur. Denk aan de sporthal in Huise, de paardenpiste in Ouwegem of de uitbreiding van de tennishal in Kruishoutem. Maar een zwembad hebben we niet. Dat is ook niet nodig; elke Kruisemnaar heeft eigenlijk een mooi zwembad in de buurt, bij de steden in de buurt.

In Deinze, Waregem en Oudenaarde zijn mooie zwembaden. Met deze subsidie willen we jullie  stimuleren om nog meer te zwemmen; dat is niet alleen plezant, maar biedt ook heel wat gezondheidsvoordelen. Regelmatig zwemmen verbetert de conditie, vergroot je longinhoud, vermindert het risico op hart- en vaatziekten en is goed voor je gewrichten en spieropbouw.

Nu de lockdown afgebouwd wordt, hopen we dat tegen de zomer zwembaden terug op een veilige manier open kunnen.  

Aanvraag tegemoetkoming

  • Vul het onlineformulier in om de terugbetaling te vragen van het verschil tussen het lokale en het niet-lokale tarief voor 10-beurten-kaarten en abonnementen.
  • Stuur je kasbonnetje mee als bewijs. 
  • Na controle van de bewijsstukken betaalt de gemeente de tegemoetkoming binnen de twee maanden door overschrijving op je bankrekening.