Ondernemingen wisselen ervaring en kennis over energie uit

  • 4 februari 2019

Verhoogde brandstofprijzen, nijpend energietekort en klimaatdoelstellingen: energie is een thema dat dagelijks in de media komt en waarvan (hopelijk) iedereen een prioriteit aan het maken is.

Dat is alvast het geval voor de deelnemers aan het lerend netwerk Energie binnen het kader van het EFRO project ZOVER – ‘Zuid-Oost-Vlaams Energie Reductieproject’. Op maandag 11 februari zal daarvan de 4e sessie doorgaan.

Deelnemende KMO’s hebben binnen het project al een energiescan gehad om hun energieverbruik in kaart te brengen en oplossingen aangeboden gekregen om dit te verminderen.

In het lerend netwerk wisselen de deelnemers kennis en ervaring uit over hun energieverbruik, en wat ze al hebben gedaan om die te verminderen. Na een eerste kennismakingsessie met praktische tips, zijn er ook al verschillende sprekers de revue gepasseerd. Na sessies over perslucht, het energietekort, en zonnepanelen, zal op 11 februari ‘energiezuinig bouwen’ aan bod komen met een focus op verwarming en verlichting. Veel deelnemers zijn namelijk aan het bouwen of verbouwen, of hebben hiertoe plannen. Maar wat heb je aan performante perslucht, aangepaste verlichting en gunstig geplaatste zonnepanelen als je medewerkers hun kleren afstoffen met perslucht, het licht laten branden, en machines onnodig laten draaien. De vijfde, en laatste sessie, gaat daarom over sensibiliseren van medewerkers.  

Het project ZOVER wordt getrokken door de gemeentes Oudenaarde, Kruisem en Ninove, ondersteund door Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen voor het lerend netwerk.

Logo's Zover