Ouwegem krijgt dorpshuis en nieuw lokaal voor KLJ

  • 16 november 2020

Het lokaal voor krulbollen Ouwegem en het jeugdlokaal van de KLJ Ouwegem, naast De Griffel, voldoen niet meer aan de huidige normen en veiligheidsvoorschriften. Daarom worden beide gebouwen vervangen door één nieuw gebouw dat multifunctioneel gebruikt zal kunnen worden.  

Om er geen hoogbouw van te maken - wat niet zou passen in de omgeving – zullen de lokalen voor de KLJ in de onderste verdieping komen en een ontmoetingsruimte en cafetaria op het gelijkvloers met krulbolbaan. Daarnaast komt er ook een overdekt terras met petanquepiste.

Zowel KLJ Ouwegem als de Ouwegemse boldersvereniging zullen hun vaste stek hebben in het dorpshuis. Maar ook andere verenigingen en eigenlijk alle Kruisemnaren zullen gebruik kunnen maken van het nieuwe gebouw.

De pastorietuin, met eeuwenoude bomen, wordt opgewaardeerd door de aanleg van petanqueterreinen en verlichte wandelpaden. Deze paden verbinden het nieuwe gebouw met de nieuwe parking aan de Ouwegemsesteenweg en het kerkhof zodat de tuin makkelijker toegankelijk wordt. 

DnA Architecten uit Oudenaarde heeft, in samenwerking met Solva, nu een ontwerp en bestek klaar. Het ontwerp kwam tot stand in nauw overleg met de verenigingen.
De kostprijs wordt geraamd op 1.061.338,72 euro excl. Btw. 
De gemeenteraad keurde de plannen en het bestek goed. Bedoeling is in het voorjaar de werken te starten en het gebouw af te hebben tegen de start van het werkingsjaar 2022-2023. 

Dorpshuis Ouwegem 1 Dorpshuis Ouwegem 2