Podcast 'Het bankje' verlengd tot eind september

  • 10 augustus 2020

Een maand na de lancering van HET BANKJE werden de verhalen al meer dan 8 000 keer beluisterd. Omwille van dit succes en ook omdat het lokale culturele leven niet meteen terug voor honderd procent kan opstarten, hebben de organisatoren besloten om dit project te verlengen. Zo kunnen we jou alvast nog tot eind september een alternatief culturele activiteit aanbieden. 

Wat is het bankje? 

Reeds sedert eind juli 2020 vind je her en der op de rust- en picknickbanken in onze gemeente QR-codes. Die scan je met je smartphone en je bent meteen getuige van een origineel gesprek tussen twee mensen. 

De Podcast ‘Het Bankje’ is een initiatief van OPENDOEK dat over heel Vlaanderen en Brussel te beluisteren valt op ... een bankje. 

Om dit zomerse project - naar een idee van Wim Chielens - te verwezenlijken, werden verschillende disciplines uit de amateurkunsten samen gebracht: theatermakers en acteurs, schrijvers en visueel-grafische talenten. Allen samen hebben meer dan 100 amateurkunstenaars meegewerkt aan de podcast met 20 verschillende dialogen. 

Meer informatie over de schrijvers, (stem)acteurs en grafische talenten lees je op www.opendoek.be/hetbankje

Waar vind je deze QR-codes in onze gemeente? 

Deze QR-codes vind je op rust- of picknickbanken in de Leedsestraat, de Leebeekstraat, aan de Huisekoutermolen, op het speelplein Boterhoek, aan de Mesureput, op het speelplein aan het voetbalterrein te Huise, op het speelterrein Moerastuin te Kruishoutem, op het speelterrein aan het voetbalveld te Zingem, in de René D’Huyvetterstraat, aan het kerkhof te Zingem, aan de voor- en achterkant van het administratief centrum in Zingem, aan het Wannelappersbos, aan het Ayshovekruis in de Kasteelstraat, aan de Griffel, aan de kapel in de Machelsestraat, aan het parochiaal centrum della Faille d’Huysse en in Lozerbos. 

Op 5 bankjes zijn de QR-codes verdwenen. Deze zullen zo vlug mogelijk vervangen worden. Het gaat over de rustbanken op het speelplein Boterhoek, aan het kerkhof te Zingem, aan de voorkant van het administratief centrum in Zingem, aan de Finse piste in Zingem en in Lozerbos.

Alvast veel luisterplezier!

Bankje verlengd