Vaccinatie tegen het coronavirus

Onze gemeente maakt deel uit van de Eerstelijnszone (ELZ) Vlaamse Ardennen. Samen met de andere 8 lokale besturen die hiertoe behoren en de ELZ Vlaamse Ardennen zorgen we ervoor dat alle inwoners van deze gemeenten en steden veilig, snel en dichtbij gevaccineerd kunnen worden.  

Vaccinatiecentrum

De Qubus in Oudenaarde en het Cultuur- en Ontmoetingscentrum in Ronse werden aangeduid als de vaccinatiecentra binnen de eerstelijnszone Vlaamse Ardennen. De inwoners van onze gemeente krijgen een uitnodiging om hun vaccin tegen corona te ontvangen in de evenementenhal De Qubus in Oudenaarde, Lindestraat 47. 

In de Qubus zijn in totaal 6 vaccinatielijnen voorzien. Elke vaccinatielijn heeft een capaciteit van 20 tot 25 vaccinaties per uur.

In beide centra zorgen we voor een vlotte doorstroming van de bezoekers, met een aparte in- en uitgang. Er is aandacht voor de privacy van de patiënt en uiteraard ook voor de huidige coronamaatregelen. De centra zijn toegankelijk voor mensen met een handicap.  

Bereikbaarheid

We voorzien signalisatie zodat het centrum vlot gevonden kan worden en we nemen alle mogelijke maatregelen om ervoor te zorgen dat iedereen op een eenvoudige manier in de centra kan geraken. Voor inwoners die minder goed te been zijn, zorgen we voor een oplossing op maat. Duidelijke communicatie is in dit vaccinatieverhaal essentieel. We streven ernaar om iedereen te bereiken, ook personen die doorgaans moeilijker bereikbaar zijn. 

Vrijwilligers gezocht

Om deze 2 centra te bemannen is er zowel medisch als administratief personeel (onthaal, toezicht, logistiek) nodig. We zoeken studenten, gepensioneerden, mensen met een medische achtergrond ….). Wil jij je engageren? Dan kan je je als vrijwilliger aanmelden bij de Eerstelijnszone Vlaamse Ardennen. 

Meld je aan als vrijwilliger

Je uitnodiging om je te laten vaccineren

Als je aan de beurt bent voor de prik tegen corona, dan krijg je een persoonlijke uitnodiging via de post. Als je gegevens gekend zijn, krijg je ook een sms en een e-mail. De uitnodiging ontvang je ongeveer 2 weken op voorhand.

Meer info

Hoeveel inwoners zijn er al gevaccineerd?

In onze gemeente

Klik op de vorm van onze gemeente om het aantal gevaccineerden in onze gemeente te zien. 

In heel Vlaanderen

Het aantal gevaccineerde Vlamingen groeit elke dag. De Vlaamse vaccinatieteller toont je elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen intussen gevaccineerd zijn met 1 of 2 dosissen van een coronavaccin.

>> Bekijk hier hoeveel Vlamingen al gevaccineerd zijn

Waar kan ik meer informatie vinden?

Website www.vaccinatievlaamseardennen.be

Alle informatie over de vaccinatiecampagne in de Vlaamse Ardennen bundelen we op de website www.vaccinatievlaamseardennen.be

Ook alle info voor de vrijwilligers vind je op deze website.

Meer informatie over het coronavaccin en de algemene vaccinatiecampagne

Jouw vragen over het corona-vaccin

Die corona-vaccins, zijn die wel veilig? Waarom zou ik mij laten vaccineren? Hoeveel kost dat? Zal ik ziek worden na het vaccin? Er duiken de laatste weken heel wat vragen op.

In onderstaande video geeft prof. Isabel Leroux-Roels, vaccinatiespecialist van het UZ Gent, een helder antwoord.