Huisstijl

Kruisem een sterk merk

De gemeente Kruisem wil zich op een uniforme en duidelijke manier profileren. Het bestuur wil dat realiseren via een consequente toepassing van een eigentijdse en herkenbare huisstijl die het karakter en de troeven van de gemeente in de verf zet. Deze nieuwe huisstijl gaat gepaard met een logo. Maar de huisstijl is meer dan een logo alleen. Een huisstijl omvat ook andere kenmerken die in de communicatie gebruikt worden zoals kleurgebruik, lettertype enz. Maar ook de manier van communiceren en de taalstijl die we hanteren behoren tot de huisstijl.

Het logo en de huisstijl zal je herkennen in al onze communicatiekanalen. Dat geldt trouwens ook voor alle nota’s, brieven, mails, presentaties, vergunningen … van het gemeentebestuur. 

De huisstijl en het logo zijn van de hand van het Kruisemse reclame- en communicatiebureau Mink.

Waarvoor staat het logo?

Het logo is uitgevoerd in groen en blauw. Het groen vertegenwoordigt het landelijk karakter van Kruisem en was zowel present in het bestaande logo van Zingem als van Kruishoutem. Het blauw symboliseert het vertrouwen waarmee Kruishoutem en Zingem de fusie hebben opgestart en ook het vertrouwen waarmee ze de toekomst als Kruisem tegemoet zien.

Droedel

Het beeldmerk is samengesteld uit een droedel. XM (kruis + “em”) is een moderne, verkorte schrijfwijze van Kruisem, die verwijst naar de samenvoeging van KRUIShoutem en ZingEM.”
In het kruis op het logo herken je ook de wieken van een windmolen. Zij staan symbool voor het historisch erfgoed. De “m” visualiseert Kruisem als poort van de Vlaamse Ardennen en verwijst ook
naar de typische gemetselde rondbogen uit de vele kastelen en hoeves in Kruisem.

Gebruik gemeentelijk logo

Wil je het logo van de gemeente gebruiken? Stuur dan vooraf een mail naar de communicatiedienst via communicatie@kruisem.be.

Logo gemeente Kruisem
Communicatiedienst
Gemeentehuis
Markt 1
9770 Kruisem
België
Gesloten
brugdag
Gesloten
Gesloten
08:00 - 12:00
Enkel op afspraak
13:00 - 18:00
Enkel op afspraak
08:00 - 12:00
Enkel op afspraak
08:00 - 12:00
Enkel op afspraak
08:00 - 12:00
Enkel op afspraak
Warning 14 mei gesloten
Warning 23 mei gesloten
Warning 24 mei gesloten