Eiboek

Beschrijving

'Het ei van Kruishoutem’ is een kookboek met eiergerechten van Kruishoutemse (top)chefs, lokale horeca en Kruishoutemse hobbykoks, maar is ook een eerbetoon aan de gemeente Kruishoutem, aan zijn erfgoed en tradities, zijn inwoners en zijn immer bloeiend verenigingsleven, zijn lokale economie en – natuurlijk – aan de lange relatie tussen Kruishoutem en het ei.

Wat vind je in dit boek?

Deze rijk geïllustreerde bezoekersgids neemt je mee op een culinaire, cultuurhistorische en economische reis in de gemeente. 

Het boek brengt je langsheen de verschillende (sterren)restaurants, de charmante overnachtingsmogelijkheden en de lokale kip en ei gerelateerde bedrijven.

Maar Kruishoutem biedt nog meer: landelijk, rustig, uitnodigend én met genoeg troeven om het elke avontuurlijke (dag)-toerist naar de zin te maken. Het glooiende landschap, de talrijke kastelen, de mooie fietsroutes en unieke musea en het hoogtepunt van het jaar - de Gulden Eifeesten - lokken elk jaar duizenden toeristen.

Subsidies

Het boek en het project werden gesubsidieerd door Leader Vlaamse Ardennen en kadert binnen één van de doelstellingen van het Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling, namelijk het promoten en bevorderen van de toeristische activiteiten binnen de Vlaamse Ardennen en binnen onze gemeente.

Medewerking

Voor de realisatie van dit prachtige boek kon het gemeentebestuur rekenen op een brede samenwerking met lokale restaurants en (sterren)chefs, hobbykoks, B&B’s, verenigingen en de lokale kip- en ei-gerelateerde bedrijven.

Kostprijs

5 euro

Waar te koop?

Het boek is te koop bij het onthaal van het gemeentehuis en bij de bibliotheek.  

Boek Het Ei van Kruishoutem