Nieuws

  • 19 maart 2019
Earth hour

Earth hour 2019

Doof ook op 30 maart het licht als krachtig signaal tegen de klimaatopwarming! Tussen 20.30 u. en 21.30 u. zullen ook miljoenen mensen over de hele wereld de lichten doven. Ook Kruisem doet mee en zal tijdens voormelde uren de monumentverlichting aan de kerkgebouwen in de gemeente doven.
  • 11 maart 2019

Nieuwe sportreeksen vanaf april 2019

Vanaf april t.e.m. juni organiseert de sportdienst opnieuw een aantal sportreeksen voor jong en oud.  Het gaat over: 
  • 8 maart 2019

Kippen brengen meer op dan je denkt!

Kippen verwerken jaarlijks 50 kg keukenafval dat anders vaak bij het restafval terechtkomt. Bovendien zijn ze een prettig gezelschap in je tuin. Waar wacht je nog op? 
Kaft boek De ridders van het Cruysembos
  • 15 februari 2019

Marc de Bel schreef Cruysemsprookje

Jeugdauteur en Kruisemnaar Marc de Bel schreef in opdracht van het gemeentebestuur het boek ‘De ridders van het Cruysembos’. Het was immers het fictieve dorp Kruisem uit de boeken van Marc de Bel dat aan de basis lag van de huidige naam van onze fusiegemeente.
  • 11 maart 2019

Infomoment voor nieuwe animatoren

Ben jij een zotte doos, een speelvogel, een creatieveling of een handige Harry? Interesse om aan de slag te gaan als animator op Speelpleinwerking 't Fluitje of Eilaba? Kom dan langs op ons infomoment op zondag 31 maart 2019 vanaf 16.00 u.
  • 6 maart 2019

Zelf programmeren dankzij CoderDojo

CoderDojo organiseert gratis workshops voor kinderen en jongeren die gefascineerd zijn door ICT. 
  • 4 februari 2019

Ondernemingen wisselen ervaring en kennis over energie uit

Verhoogde brandstofprijzen, nijpend energietekort en klimaatdoelstellingen: energie is een thema dat dagelijks in de media komt en waarvan (hopelijk) iedereen een prioriteit aan het maken is.
  • 11 maart 2019

Win een BuitenSPEELdagSTRAAT!

In het kader van Buitenspeeldag 2019 organiseert de afdeling Vrije Tijd een wedstrijd. De winnaar wint een unieke speelstraat - de BuitenSPEELdagSTRAAT - op woensdagnamiddag 24 april in... jawel, zijn of haar straat! Op deze BuitenSPEELdagSTRAAT kunnen spelende kinderen tussen 13.00 u.
  • 1 maart 2019

Vraag je eigen speelstraat aan!

Op straat spelen wordt weer mogelijk dankzij het reglement op speelstraten.  Een speelstraat is een openbare weg die tijdelijk en tijdens bepaalde uren wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer zodat kinderen er in alle veiligheid en ongehinderd kunnen spelen. 
  • 24 januari 2019

Paasactie 'Maak een 80-plusser blij!'

Als vervolg op de geslaagde acties van de voorbije jaren in Kruishoutem, organiseert het OCMW van Kruisem in samenwerking met het gemeentebestuur en een aantal verenigingen ook in 2019 een bezoekactie aan alle 80-plussers van Kruisem.