Nieuws

  • 29 juli 2020

Update coronacrisis - Evenementen in Kruisem geannuleerd tot en met 30 september

De gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen (Oudenaarde, Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem) hebben alle evenementen tot en met 30 september geschrapt. “De gezondheid en veiligheid van iedereen is onze belangrijkste prioriteit.
  • 27 juli 2020

Update coronacrisis - nieuwe maatregelen vanaf 29 juli 2020

Om een nieuwe nationale lockdown te vermijden heeft de Nationale Veiligheidsraad op maandag 27 juli 2020 nieuwe strengere maatregelen genomen.  Vanaf woensdag 29 juli geldt, voor minstens de komende maand: 
Mondmasker think pink
  • 17 juli 2020

Mondmaskers verplicht voor bezoekers van de gemeentelijke gebouwen

Het is voortaan verplicht om in onze gemeente een mondmasker te dragen bij het betreden van de gemeentelijke gebouwen zoals de bibliotheken, het gemeentehuis, het administratief centrum in Zingem, het OCMW-gebouw en de sporthal. Een gelaatsscherm kan het mondmasker vervangen indien een mondmasker
  • 10 juli 2020

Doe lokaal!

Nu we stilaan opnieuw ons kot mogen verlaten, is het tijd om weer te genieten, te proeven, te klinken, te ontdekken. Door dat lokaal te doen, help je onze economie er weer bovenop.  Kruisem heeft tal van ondernemers en handelaars met kwalitatieve diensten en producten.
  • 24 juli 2020

Vanaf 25 juli zijn in onze gemeente mondmaskers verplicht in het openbaar

De gemeenten van de Politiezone Vlaamse Ardennen: Oudenaarde, Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem verplichten vanaf zaterdag 25 juli mondmaskers in de algemene openbare ruimte in Oudenaarde, Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem.
  • 17 juli 2020

Beleef erfgoed!

Beleeferfgoed.be - dé startplek om het rijke erfgoedaanbod in de Leie Schelde regio en de Vlaamse Ardennen te ontdekken.
  • 9 juli 2020

Beste klimaatprojecten worden beloond met burgerbudget

Kruisemnaren kunnen jaarlijks klimaatprojecten indienen. Per jaar maken de 2 beste projecten aanspraak op een burgerbudget van elk 2 500 euro.
  • 23 juli 2020

Update coronacrisis 23 juli 2020

Om de heropflakkering van het coronavirus af te remmen heeft de Nationale Veiligheidsraad vandaag 23 juli een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd.   Vanaf zaterdag 25 juli 2020 gelden volgende maatregelen: 
  • 13 juli 2020

Asbestcement kan terug naar recyclagepark

Vanaf 15 juli 2020 kan je terug met asbestcement terecht op het recyclagepark in Kruishoutem, Melkerijstraat 2. Dit was een aantal maanden niet mogelijk, gezien het veiligheidsmateriaal toen nog alleen werd voorbehouden voor de zorgsector.   
Evenement
  • 9 juli 2020

Een evenement organiseren tijdens de coronacrisis

Sinds 1 juli zijn de coronamaatregelen opnieuw versoepeld en mogen er terug feesten, evenementen en kermissen plaatsvinden. Let wel, er gelden een aantal voorwaarden.