Nieuws

 • 25 juni 2020
Vrijetijdsfolder zomer / najaar 2020

De nieuwe vrijetijdsfolder jeugd zomer/najaar 2020 is er!

Alle leerlingen van de Kruisemse basisscholen kregen een vrijetijdsfolder mee naar huis.  Daarin staan alle activiteiten die door de gemeente of in samenwerking met de gemeente worden georganiseerd tijdens de zomer en het najaar. 
 • 22 juni 2020

Gebruik bij storm- of waterschade het e-loket van de hulpverleningszone

Wij wensen je te informeren over een wijziging aan het oproepnummer 1722. Het is belangrijk dat de operatoren in de noodcentrales 112, die ook de oproepen naar het nummer 1722 afhandelen, zich zo veel mogelijk kunnen toeleggen op het afhandelen van noodoproepen (dringende medisch
logo Dienst voor Opvanggezinnen Kruisem
 • 19 juni 2020

Dienst voor Onthaalouders Kruisem-Nazareth zoekt onthaalouders / kinderbegeleiders

De Dienst voor Onthaalouders Kruisem-Nazareth is heel dringend op zoek naar gemotiveerde onthaalouders – kinderbegeleiders voor opvang van baby’s en peuters (0 – 3 jaar) in de eigen gezinswoning in Kruisem.
 • 26 mei 2020

Groen licht voor gemeentelijke kleuter- en sportkampen en speelpleinwerking

Ouders met (jonge) kinderen zullen vrijdag allicht allen een kleine vreugdekreet geslagen hebben. Net zoals wij. Het Overlegcomité besliste namelijk dat alle zomerkampen, al dan niet met overnachting, alsook de speelpleinwerking mogen doorgaan! 
groepsaankoop zonnepanelen
 • 22 juni 2020

Groepsaankoop zonnepanelen

Energiehuis BEA organiseert een groepsaankoop voor zonnepanelen voor alle inwoners in van Zuid-Oost-Vlaanderen. Ook onze gemeente ondersteunt deze groepsaankoop. Zonnepanelen plaatsen is immers een duurzame keuze die bijdraagt aan een klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen. 
gemeentecomplex Huise
 • 19 juni 2020

De afdeling Mens en Welzijn verhuist naar Huise

De afdeling Mens en Welzijn neemt in de week van 7 september 2020 haar intrek op het gelijkvloers van het gloednieuwe gemeentecomplex in Huise, Huiseplein 18.
 • 27 april 2020

Beperkte corona-vertraging bij werken centrum Kruishoutem

De werken in het centrum van Kruishoutem zijn terug hervat. De algemene aannemer heeft door de coronacrisis twee weken stil gelegen. Op een veilige en licht aangepaste manier is de algemene aannemer terug aan de slag.
De bib
 • 22 juni 2020

Bib terug open vanaf 1 juli

Graag verwelkomen we je terug in de BIB. Uiteraard veilig en op afstand, volgens de geldende maatregelen.
rijbewijs bankkaartmodel
 • 9 juni 2020

Eerste rijbewijzen in bankkaartmodel vervallen

Rijbewijzen in bankkaartmodel werden voor het eerst afgeleverd in juli 2010 en hebben een administratieve geldigheid van 10 jaar. Dus binnenkort moeten die eerste rijbewijzen hernieuwd worden.
Vissterfte Schelde
 • 24 april 2020

Vissterfte in de Schelde

Door een dijkbreuk in een Franse suikerraffinaderij nabij Cambrai kwam er vervuild water terecht in de Schelde. Deze verontreiniging onttrekt massaal zuurstof aan het water waardoor het zuurstofgehalte in het water naar nul zakt, met zware gevolgen voor het waterleven.