Nieuws

  • 18 oktober 2020

Update coronacrisis - strengere maatregelen vanaf 19 oktober 2020

Het Overlegcomité heeft vrijdag 16 oktober 2020 kennisgenomen van de zorgwekkende epidemiologische toestand, waarbij het volledige land zich sinds vandaag op basis van de COVID-19 barometer op alarmniveau 4 bevindt (zeer hoge alertheid).
  • 18 oktober 2020

Activatie contactnummer: 09 389 01 70

Wie vragen heeft over het nieuws dat een Kruisemse huisarts positief testte, kan bellen naar het contactnummer: 09 389 01 70.  Dit nummer blijft actief zolang dit nodig is.  Wij vragen aan iedereen om dit nummer niet onnodig te belasten.
sportkampen herfst en kerstvakantie
  • 12 oktober 2020

Nog plaatsen vrij voor de sportkampen tijdens de herfst- en kerstvakantie

Er zijn nog plaatsen vrij voor de sportkampen tijdens de herfst- en kerstvakantie. Locatie: sporthal van Kruishoutem en gemeentelijke turnzaal van Zingem.Leeftijd: vanaf 2e kleuterklas.
6 gouden regels ter bestrijding van het coronavirus
  • 29 september 2020

11 miljoen redenen

Het is belangrijk, dus blijven we dit herhalen: respecteer de 6 gouden regels om de risico’s te beperken. Er zijn 11 miljoen redenen om de strijd tegen het coronavirus vol te houden.
  • 15 oktober 2020

Update Corona - Bijkomende coronamaatregelen in de gemeenten van de Politiezone Vlaamse Ardennen

Omwille van de stijgende coronacijfers heeft de intergemeentelijke veiligheidscel van de gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen (Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem, Wortegem-Petegem) een aantal bijkomende maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken.
  • 8 oktober 2020

UPDATE Corona - verstrenging van de maatregelen

De huidige ontwikkeling van de pandemie is bijzonder zorgwekkend; het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens zit in stijgende lijn. Om een algemene lockdown te vermijden, heeft de overheid beslist om vanaf vrijdag 9 oktober 2020 een aantal coronamaatregelen in ons land te verstreng
herfst
  • 24 september 2020

Laat de blaadjes liggen ... en red je tuin!

De klimaatverandering zet verder door. We hebben de warmste en droogste zomer net achter de rug. De herfst is in het land en de blaadjes vallen al volop van de bomen, vroeger dan anders!
  • 12 oktober 2020

Financieel getroffen door de coronacrisis?

Iedereen die de gevolgen ervaart van de COVID-19-crisis kan steun vragen, ook wanneer je niet in begeleiding bent. Deze steun is bestemd voor iedereen die, na een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek, door het OCMW erkend wordt als behoeftig.
Folder burgerbudget deel 1
  • 6 oktober 2020

Kruisem stelt opnieuw budget ter beschikking voor klimaatacties

Kruisem heeft een ambitieus klimaatplan en de ambitie om 40% CO2 te verminderen tegen 2030. Naast tal van acties die de gemeente al zelf onderneemt, willen we ook meer met jou samenwerken.
Kruisem renoveert
  • 24 september 2020

Kruisem renoveert ... we begeleiden je gratis!

‘Kruisem renoveert’ is een project van de gemeente Kruisem, het steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen en Fluvius. Het project loopt gedurende 3 jaar.