Nieuws

  • 18 januari 2021
kampen en speelplein 2020

Niet-gemeentelijk vakantieaanbod voor kinderen en jongeren

Graag doen we een expliciete oproep naar de organisatoren van vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren tijdens de schoolvakanties. We willen dit aanbod naast het gemeentelijk aanbod bekendmaken aan de Kruisemnaren. 
vaccinatie
  • 15 januari 2021

De Qubus (Oudenaarde) en het COC (Ronse) doen dienst als centraal vaccinatiecentrum in de Vlaamse Ardennen

In de Eerstelijnszone Vlaamse Ardennen, bestaande uit Gavere, Kruisem, Oudenaarde, Zwalm, Horebeke, Maarkedal, Kluisbergen, Wortegem-Petegem en Ronse komen 2 vaccinatiecentra: 
  • 11 januari 2021

Nieuwjaarsboodschap gemeenteraadsleden

Beluister hier de nieuwjaarsboodschap van de gemeenteraadsleden. 
Logo dienst onthaalouders Kruisem - Nazareth
  • 16 december 2020

Dienst voor Onthaalouders zoekt woning

De Dienst Onthaalouders zoekt een geschikte huurwoning voor de opstart van een extra groepsopvang binnen de gemeente.  De belangrijkste vereisten zijn:
logo villa vip
  • 13 januari 2021

Warme thuis voor personen met een handicap op komst in Kruisem

In de Oscar Declercqstraat starten weldra de bouwwerken van een gloednieuwe woning voor personen met een handicap … VillaVip Kruisem. 
  • 1 januari 2021

Nieuwe samenstelling schepencollege

Sofie Bauters legde op de gemeenteraad van maandag 14 december 2020 haar eed af als schepen. Zij neemt vanaf vandaag het schepenambt over van Achiel De Coninck. Achiel blijft zetelen als gemeenteraadslid.
rijksregister
  • 1 december 2020

Help contactopvolging: voeg nu jouw telefoonnummer toe aan het Rijksregister

Wist je dat… je aan je rijksregisternummer zelf bijkomende contactinformatie kan toevoegen, zoals een telefoonnummer en e-mailadres. Dit kan in heel wat situaties nuttig zijn, bijvoorbeeld wanneer de lokale overheid jou snel moet kunnen bereiken.
kinderopvang
  • 12 januari 2021

Info over de opstart of uitbreiding van een kinderopvang

De Vlaamse Regering wil deze legislatuur heel wat investeren in bijkomende kwaliteitsvolle en betaalbare kinderopvangplaatsen. Ze wil dit vooral doen in de gemeenten waar de nood het hoogst is.
corona-vaccin
  • 21 december 2020

Jouw vragen over het corona-vaccin

Die corona-vaccins, zijn die wel veilig? Waarom zou ik mij laten vaccineren? Hoeveel kost dat? Zal ik ziek worden na het vaccin? Er duiken de laatste weken heel wat vragen op.
  • 26 november 2020

Mantelzorgpremie zorgjaar 2020

Mantelzorgers kunnen vanaf 1 december 2020 de mantelzorgpremie aanvragen voor de zorg van hun zorgbehoevende, en dit onder bepaalde voorwaarden.