Nieuws

  • 14 september 2020
gemeentecomplex Huise

Nieuw gemeentecomplex in gebruik

Het Gemeentecomplex in Huise is in gebruik genomen. Dit gebouw is quasi volledig vernieuwd; enkel de betonstructuur en de kelder werden behouden.
  • 14 september 2020

Start werken della Faillestraat

Maandag 14 september startte de aannemer, Audoorn-Vindevogel uit Kruisem, aan de wegenis- en rioleringswerken in de della Faillestraat in Huise. De straat verbindt de Kolpaart met de Lange Aststraat en is een rustige woonstraat in het mooie en landelijke Huise. 
  • 21 augustus 2020

UPDATE Coronavirus

De Nationale Veiligheidsraad heeft op donderdag 20 augustus de balans opgemaakt van de epidemiologische situatie en bepaald welke maatregelen er moeten worden verlengd en er kunnen worden versoepeld. Vanaf 1 september en voor een periode van één maand:
  • 13 augustus 2020

11 miljoen redenen

De federale overheid startte onlangs een nieuwe grootschalige coronacampagne: www.11miljoenredenen.be. Deze campagne moet ons extra aanmoedigen om de zes gouden regels tegen corona te blijven volgen.
  • 10 september 2020

Subsidies ter ondersteuning van sportverenigingen

Om de sportieve doelstellingen van de verenigingen te bevorderen, voorziet de gemeente Kruisem subsidies specifiek voor sportverenigingen. Deze subsidies moeten een kwalitatieve sportbeoefening stimuleren met specifieke aandacht voor een goede jeugdwerking.
  • 18 augustus 2020

Koop lokaal en krijg een bonus!

Ook onze lokale economie is hard getroffen door de Coronapandemie. Daarom heeft de gemeente een aanzienlijk budget vrijgemaakt om de lokale economie te ondersteunen. We gaan dit onder meer doen door de inwoners aan te zetten om lokaal te kopen bij onze winkels en horeca!
podcast het bankje
  • 10 augustus 2020

Podcast 'Het bankje' verlengd tot eind september

Een maand na de lancering van HET BANKJE werden de verhalen al meer dan 8 000 keer beluisterd. Omwille van dit succes en ook omdat het lokale culturele leven niet meteen terug voor honderd procent kan opstarten, hebben de organisatoren besloten om dit project te verlengen.
  • 21 augustus 2020

Oudenaarde, Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem versoepelen mondmaskerplicht en verbod op evenementen

Vanaf vandaag versoepelen de gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen (Oudenaarde, Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem) de maatregelen rond het dragen van een mondmasker. 
  • 18 augustus 2020

Kruisembon krijgt nieuwe look

Vanaf 1 september 2020 krijgt de papieren bon de vorm van een bankkaart. Met dit nieuwe systeem werken wij enerzijds de administratieve rompslomp weg en anderzijds garanderen wij een vlottere uitbetaling aan de handelaars die de waardebonnen in ontvangst nemen. 
  • 27 juli 2020

Update coronacrisis - nieuwe maatregelen vanaf 29 juli 2020

Om een nieuwe nationale lockdown te vermijden heeft de Nationale Veiligheidsraad op maandag 27 juli 2020 nieuwe strengere maatregelen genomen.  Vanaf woensdag 29 juli geldt, voor minstens de komende maand: