Nieuws

  • 11 mei 2021
logo BK Waregem

Belgisch Kampioenschap Wielrennen 20 juni 2021

Voor het Belgisch Kampioenschap in Waregem maakt Kruisem het verschil!
airkesmachine
  • 7 mei 2021

Een serenade van dorpel tot dorpel

Micha Vandendriessche, een Oudenaards muzikant, toert met zijn airkesmachine rond in de Vlaamse Ardennen. Binnenkort komt hij ook naar Kruisem. De kans bestaat dat hij dus binnenkort ook aan jouw deur een lied zal komen zingen, tenminste als een goede Kruisemnaar hem daarvoor uitnodigt. 
banner groeihelden
  • 3 mei 2021

Infosessie 'Gezond opgroeien'

Help, mijn kind eet geen groenten! Zijn fruitsap en chocolademelk gezond? Moet ik mijn kind verplichten te proeven of zijn bord leeg te eten? Wat zijn goede afspraken over snoepen?
strava challenge
  • 29 april 2021

Sportdienst lanceert Strava-club

Sinds kort heeft de sportdienst een Strava-club: 'Kruisem Sportief' opgericht.
  • 7 mei 2021

Maak je afspraak met de gemeente voortaan online

Tijdens de coronacrisis zijn onze diensten beginnen werken op afspraak. En dat zullen ze voor de meeste zaken ook blíjven doen. Want dat heeft best wat voordelen: je hoeft niet in de wachtrij te staan en de medewerker is voorbereid op jouw vraag of dossier.
  • 3 mei 2021

Kruisem 100ste gemeente die aansloot bij 'Mijn Burgerprofiel'

Minister-president van de Vlaamse Regering Jan Jambon liet burgemeester Joop Verzele persoonlijk weten dat Kruisem de 100ste gemeente is die zich aansloot bij ‘Mijn Burgerprofiel’. Ook de betrokken dienst ‘Informatie Vlaanderen’ feliciteerde de gemeente en stuurde een prachtig boeket. 
actie minder 30 procent
  • 29 april 2021

Wij gaan voor 30 procent minder. Jij ook?

Sorteren doen we allemaal. Toch bevat volgens een onderzoek uit 2018 een gemiddelde restafvalzak zo’n 30% recycleerbaar materiaal, van doucheflacons en andere pmd-verpakkingen tot een hemd zonder knopen.  Ook heel wat voedsel belandt onterecht in de afvalzak.
kruispunt Anzegemsesteenweg Hoogstraat St Elooiskeer
  • 7 mei 2021

Start nieuwe fase van de werken in het centrum van Kruishoutem

Maandag 10 mei start een nieuwe belangrijke fase van de werken in het centrum van Kruishoutem. De aannemer start met de voorbereidende werken voor de aanleg van een rotonde op het kruispunt Hoogstraat – Anzegemsesteenweg – Oudenaardsesteenweg.
  • 3 mei 2021

De gemeente schenkt ICT-materiaal aan alle Kruisemse scholen

De 9 scholen van Kruisem krijgen via Creakindo van de gemeente laptops, chromebooks en tablets. 
carpoolparking E17
  • 26 april 2021

Nieuwe carpoolparking aan de afrit van de E17 in Kruisem

Op maandag 3 mei starten de werken voor de aanleg van een nieuwe carpoolparking langs de Olsenesteenweg (N459). Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bouwt een nieuwe, ruime comfortabele parking met 157 staanplaatsen in de lus van de afrit E17 Kruishoutem naar de Olsensesteenweg (N459).